Heart-Brain HarmonyVan chaos naar coherentie

Wanneer je je hart en je hersenen harmoniseert worden elk orgaan, alle systemen in je lichaam geharmoniseerd. Het is het een hotline naar het onderbewustzijn zonder hypnose. Het synchroniseren van alle systemen noemen we coherentie.

Onze hartslag, hormoonhuishouding, temperatuur, het immuunsysteem en de spijsvertering  hebben één ding gemeen: ze worden in principe automatisch en onbewust aangestuurd. Over deze functies hoeven we niet na te denken om ze uit te voeren. Het autonome zenuwstelsel is verantwoordelijk voor het juiste evenwicht de bovenstaande lichaamsfuncties.

Het autonome zenuwstelsel bestaat uit twee delen: het activerende deel (sympathische) en het rustgevende deel (parasympathische). Ze worden ook weleens het ‘gaspedaal’ en het ‘rempedaal’ van ons lichaam genoemd.

Bij een evenwichtig autonoom zenuwstelsel wisselen de sympathische en parasympathische tak elkaar in een vloeiende beweging af. Dit is meetbaar met #HRV biofeedback apparatuur en wordt hartcoherentie genoemd.

Hart-brein harmonie ofwel coherentie stelt je in staat om je volledig potentieel te benutten….

Het ritme van je hartHRV

Een gezond hartritme verandert steeds! De verschillende tijdsintervallen tussen de hartslagen wordt Hartritme Variabiliteit (HRV) genoemd.

HRV wordt mede bepaald door: 

  • inspanning
  • ademhaling
  • emoties

HRV LijnIncoherent vs Coherent

Jezelf in een toestand brengen waarin je kan leren, groeien en herstellen!

Play Video

VoordelenWat levert coherent zijn op

Coherentie, als optimale fysiologische staat, is de sleutel tot het versterken van veerkracht. Deze toestand kun je zelf oproepen met de HeartMarth® technieken waar we bij Mirnergy in trainen.

Hartcoherentiewerkt op drie niveaus

Hartcoherentie is een toestand van coöperatieve afstemming tussen het hart, de geest, emoties en fysieke systemen. Dit breidt zich uit naar persoonlijke, sociale en wereldwijde coherentie, en bij het Mirnergy hebben we de gereedschappen en technologieën om coherentie en het voordeel ervan te leren, gebaseerd op de nauwkeurigheid van meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek.

Individueel

Neem verantwoordelijkheid voor je houding, gedachten en emoties door met praktische oplossingen hartintelligentie te integreren om je te helpen je stress te verminderen, je energie en veerkracht te revitaliseren en je mentale, emotionele en fysieke balans te herstellen. Omdat onze persoonlijke coherentie wordt gecommuniceerd via ons energetisch veld, heeft het een opbeurend effect op anderen.

Sociaal

Onderzoek van HeartMath toont aan dat het hart essentieel is om ons te helpen de ware zin van het leven te vinden, dat op het hart gebaseerde sociale connecties ons energie kunnen geven en ons een groter doel kunnen geven. Sociale coherentie geeft toegang tot een collectieve hartintelligentie die helpt de effectiviteit van groepen te verhogen, authentieke communicatie te vergemakkelijken en gemakkelijker toegang te krijgen tot oplossingen voor harmonieuzere resultaten. Dit zorgt voor kwalitatieve interactie, creatieve oplossingen en een sterke teamgeest.

Globaal

Ontdek waarom het elektromagnetisch veld van het hart een belangrijke drager is van emotionele informatie en hoe compassievol leven vanuit een staat van hartsamenhang de vibratie van de mensen om ons heen en onze planeet positief kan beïnvloeden. Als individuen en groepen oefenen in het vergroten van hun hart coherentie, wordt de weg vrijgemaakt voor een collectief momentum dat het potentieel heeft om het bewustzijn op wereldwijde schaal te transformeren en te verhogen.

Oefenenmaak het inzichtelijk

Bij Mirnergy oefen je op een innovatieve manier met EmWave software.

Als je de Emwave software gebruikt kun je direct zien hoe het patroon van je hartritme (HRV) er uit ziet en hoe je gevoelens en emoties deze beïnvloeden. Dit vertelt ons tegelijkertijd hoe het met ons lichaam gaat.

Door te oefenen met de coherentie verhogende technieken van HeartMath kun je jouw stress verminderen, je veerkracht vergroten en jouw emotionele welzijn bevorderen.