ZELFLIEFDE is de basis voor ZELFONTWIKKELING

“Je visie zal duidelijk worden, als je in je hart kunt kijken. Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt. – Carl Jung

 

“Zelfliefde een krachtig en waardevol onderdeel van je leven.”

 

Naast het verwerken van je trauma’s en het opheffen van blokkades is houden van jezelf essentieel voor een gelukkig leven.

De essentie van zelfliefde is: jezelf de zorg, aandacht en liefde bieden die je nodig hebt om gelukkig en gezond te zijn en om te kunnen groeien als persoon. Net zoals je dit aan een ander zou geven, vanuit liefde.

Als je van iemand anders houdt, betekent dat toch dat je het beste voor hen wilt? Je wilt dat ze gezond, gelukkig en succesvol zijn. Als je kinderen hebt, wil je dat ze het goed doen op school. Als een vriendin ongelukkig is met hun leven, wil je dat hun leven verandert zodat ze gelukkig zijn.

Pas dezelfde normen op jezelf toe als op anderen – hou van jezelf zoals je van je vrienden en familie houdt. Beslis om beter te zijn omdat je beter verdient; omdat je van jezelf houdt en jezelf in staat wilt stellen om je ideale leven te leiden.

Onderzoek wat je in je leven uit angst doet en wat uit liefde. Bedenk dat angst bij het leven hoort en er zijn om te overwinnen. Kijk eens waar je meer liefde kunt brengen in de angstgebieden.

Waar 100% liefde is kan geen 100% angst zijn. Als je vanuit angst handelt, is het moeilijk liefde toe te laten. En als je vanuit liefde handelt is het lastig angsten en onzekerheden binnen te laten.

Investeer in het versterken van de relatie met jezelf. 

Iemand die zichzelf werkelijk lief heeft leeft vol passie, plezier, innerlijke vrede, geluk, creativiteit, zelfvertrouwen en enthousiasme. Ook heeft diegene liefde en warmte voor mensen om zich heen. Dat wil jij toch ook?

 

Zelfliefde klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het kan ook erg lastig zijn. Daarom deze

Tips om je zelfliefde te trainen:

  1. Wees trots op jezelf, zoek naar positieve aspecten van jezelf en complimenteer jezelf zo vaak als je kunt 
  2. Stel jezelf de vraag; handel ik vanuit angst of vanuit liefde?
  3. Behandel jezelf als je beste vriend/vriendin
  4. Durf jezelf te zijn
  5. Neem momentjes voor jezelf
  6. Zeg tegen jezelf ‘ik hou van jou’ elke keer dat jij jezelf ziet in alle reflecties (spiegels, ramen, etc) gedurende de dag.