Ontdek de kracht van emoties!

Het woord “emotie” betekent energie in beweging (in motion).

Hoe voel jij je vandaag?

Emoties zijn een natuurlijk onderdeel van ons bestaan. Emoties als frustratie, woede, afkeer en angst kosten heel veel energie. Hormonen die aangemaakt worden in een stressvolle situatie blijven urenlang actief aanwezig in je lichaam. Dat kan bijvoorbeeld je concentratievermogen verminderen, maar je ook heel lang uit je slaap houden.

Je energie raakt niet alleen op door grote stressbronnen, maar ook kleine energielekken zoals ongeduld, frustratie of onzekerheid kunnen bij elkaar opgeteld hetzelfde effect hebben. Subtiele onprettige emoties, die ongemerkt op de achtergrond aanwezig zijn, lijken op een geparkeerde auto met de lichten aan. Je innerlijke batterij wordt langzaam leeg getrokken.

Een belangrijke eerste stap is om je meer bewust te worden van hoe je je voelt.

Veel mensen gaan de hele dag door met het registreren van emoties, alleen op een oppervlakkig niveau, zonder zich bewust te zijn van de emotionele onderstromen die hun gedachten en percepties beïnvloeden.
Om nieuw inzicht te krijgen in je emoties moet je je meer bewust worden van wat er gaande is in je gevoelswereld. Dit is niet moeilijk te doen, maar vereist wel dat je af en toe vertraagt en de balans opmaakt.
Je zult nieuwe dingen ontdekken over je emotionele patronen en wat minder gewenste emoties bij je oproept. Dit nieuwe emotionele zelfbewustzijn biedt de basis om te leren wat er moet worden verschoven.

Als je effectief gebruik wilt maken van de verbazingwekkende kracht van uw emoties, moet je je bewust worden van welke emoties kwaliteit toevoegen aan uw leven en de emoties die dat niet doen veranderen: de kracht van emotie kan helpen.

Bij Mirnergy leer je middels de technieken van HeartMath ongewenste emoties te identificeren en neutraliseren. Je kunt leren om onprettige emoties los te laten en hun energieverspilling te stoppen.

Als je in staat bent om je emoties te beheren, zal het je veel meer kracht geven om doelen te bereiken en je zult meer plezier in je leven ervaren.

1 Comment

  1. A WordPress Commenter juli 26, 2020at10:22 am

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.